Palvelut

Hieronnat

Hieronta on pehmytkudosten muokkausta. Hieronnan erilaisia menetelmiä voidaan käyttää tutkitusti osana terveyden edistämiseen niin arjessa kuin urhelussa. Stressin sekä lihasjännitteiden ja jumien helpottamiseen. Palauttavana tekijänä jokapäiväistä arkea ajatellen.

Keskimäärin urheiluhierojalla on yleensä tavoitteena, joko hoitaa, valmistaa tai palauttaa lihaksiston ja kehon toimintaa. Kaikenlaisessa hieronnassa, hierojalla on tiettyjä pyrkimyksiä mielessä hierontatapahtuman aikana ja urheiluhieronnassa keskitymme urheilijan yksilöllisiin tarpeisiin. Jatkuvasti kasvava kiinnostus urheilua kohtaan houkuttaa yhä useampia ihmisiä kilpailemaan ja siten myös urheilun intensiivisyys kasvaa. Joissain tapauksissa myös loukkaantumis alttius kasvaa ja näin ollen urheiluhieronnasta on muodostumassa taito, jota tulee kehittää urheilijan kanssa yhteistyössä siten, että se on sovellettavissa urheilijan treenirytmiin sekä palauttavana tekijänä että tehostamaan suorituskykyä kilpailuissa. Tietysti myös tukemaan ja turvaamaan, urheilijan omaa ymmärrystä kehon anatomiaa ja toimintoja kohtaan.

Urheiluhieronta

Urheiluhierontaa kohdennetaan luonnollisesti urheilijoille, joilla on säännöllinen harjoittelutausta ja rytmi, jota he tahtovat ylläpitää, säilyttääkseen hyvän kehontoiminnan ja tuntuman urheilusuorituksiin.

Syväkudoshieronta

Syväkudoshieronta voidaan niin ikään ajatella kuuluvan osaksi urheiluhierontaa. Tässä menetelmässä käytetään enemmän voimaa ja painetta tietyillä kehon alueilla, jotta vaikutus saadaan aikaiseksi syvemmälle lihaskudokseen tai lihaskalvoon aina tietyllä alueella.

Urheiluvalmennus

Urheiluvalmennuksessa käydään läpi kokonaisuutta. Tutkitaan ja harjoitetaan eristäviä lihasryhmiä, eritoten huolellinen lämmittely on avainasemassa, jotta oikeat lihakset ovat kunnolla toimintavalmiudessa ennen varsinaista salitreeniä tai ennen varsinaista urheilusuoritusta, riippumatta siitä missä ympäristössä urheillaan. Palautumista katsotaan kokonaisuutena jo siellä treenikertojen yhteydessä.

Lisätietoja hieronnasta ja valmennuksesta: facebook sivuilta. Kehonhuolto- ja Valmennus Jari

Hyvinvointivalmennus

Hyvinvointivalmennus jakaantuu eri elämän osa-alueille. Pääasiassa hyvinvoinnin teemat voidaan jakaa sekä sisäisiin että ulkoisiin käsitteisiin. Sisäisiin käsitteisiin sisältyy pääasiassa sekä ajatukset että uskomukset. Ulkoisiin voidaan sisällyttää esimerkiksi, teot ja toimet. Hyvinvointi jakaantuu arjessa ylipäätään vaikkapa työn toimenkuviin, ihmissuhteisiin ja vapaa-aikaan. Elämän vaiheet sisältää ylipäätään erilaisia tilanteita, joissa tarvitsemme monenlaisia vuorovaikutustaitoja. Toisinaan hyvinvointiiin voi lukeutua pelkästään se asenne, jolla elämään suhtaudutaan tai esimerkiksi se tapa, jolla johonkin askarruttavaan asiaan tai aiheeseen tartutaan. Tuo asenne tai suhtautumistapa voidaan lähteä rakentamaan uudelleen ja viemään sinne käytäntöön, selkeän prosessin kautta, joka tukee rakenteellisesti ja päämäärätietoisesti niitä tavoitteita, joita on itselle asettanut. Nämä tavoitteet voidaan määritellä myös selkeisiin välietappeihin ja siten kohdentaa, arkeen soveltuvin menetelmin, joita on helppoa lähteä noudattamaan siellä käytännössä, kunhan tuo suunnitelma on tarpeeksi vaiherikas ja selkeä.

Lisää hyvinvointivalmennuksesta facebook sivuilla

Luennointi

Olen käynyt myös luennoimassa erilaisista hyvinvoinnin teemoista. Tarvitseeko työntekijäsi tai kaverisi illanistujaisiin pienen osuuden, hyvinvointi teemoilla? Räätälöidään juuri teille sopiva luentokokonaisuus. Ota rohkeasti yhteyttä!