Palvelut

Hieronnat

Hieronta on pehmytkudosten muokkausta. Hieronnan erilaisia menetelmiä voidaan käyttää tutkitusti osana terveyden edistämiseen niin arjessa kuin urhelussa. Stressin sekä lihasjännitteiden ja jumien helpottamiseen. Palauttavana tekijänä jokapäiväistä arkea ajatellen.

Keskimäärin urheiluhierojalla on yleensä tavoitteena, joko hoitaa, valmistaa tai palauttaa lihaksiston ja kehon toimintaa. Kaikenlaisessa hieronnassa, hierojalla on tiettyjä pyrkimyksiä mielessä hierontatapahtuman aikana ja urheiluhieronnassa keskitymme urheilijan yksilöllisiin tarpeisiin. Jatkuvasti kasvava kiinnostus urheilua kohtaan houkuttaa yhä useampia ihmisiä kilpailemaan ja siten myös urheilun intensiivisyys kasvaa. Joissain tapauksissa myös loukkaantumis alttius kasvaa ja näin ollen urheiluhieronnasta on muodostumassa taito, jota tulee kehittää urheilijan kanssa yhteistyössä siten, että se on sovellettavissa urheilijan treenirytmiin sekä palauttavana tekijänä että tehostamaan suorituskykyä kilpailuissa. Tietysti myös tukemaan ja turvaamaan, urheilijan omaa ymmärrystä kehon anatomiaa ja toimintoja kohtaan.

Urheiluhieronta

Urheiluhierontaa kohdennetaan luonnollisesti urheilijoille, joilla on säännöllinen harjoittelutausta ja rytmi, jota he tahtovat ylläpitää, säilyttääkseen hyvän kehontoiminnan ja tuntuman urheilusuorituksiin.

Syväkudoshieronta

Syväkudoshieronta voidaan niin ikään ajatella kuuluvan osaksi urheiluhierontaa. Tässä menetelmässä käytetään enemmän voimaa ja painetta tietyillä kehon alueilla, jotta vaikutus saadaan aikaiseksi syvemmälle lihaskudokseen tai lihaskalvoon aina tietyllä alueella.

Urheiluvalmennus

Urheiluvalmennuksessa käydään läpi kokonaisuutta. Tutkitaan ja harjoitetaan eristäviä lihasryhmiä, eritoten huolellinen lämmittely on avainasemassa, jotta oikeat lihakset ovat kunnolla toimintavalmiudessa ennen varsinaista salitreeniä tai ennen varsinaista urheilusuoritusta, riippumatta siitä missä ympäristössä urheillaan. Palautumista katsotaan kokonaisuutena jo siellä treenikertojen yhteydessä.

Hyvinvointivalmennus

Hyvinvointivalmennus voidaan määritellä mielestäni olevan sekä sisäistä (ajatukset ja uskomukset) että ulkoista (teot ja toimet) hyvinvointia. Hyvinvointi jakaantuu arjessa taas erilaisille elämän osa-alueille kuten vaikkapa työ, ihmissuhteet ja vapaa-aika. Toisin sanoen työn toimenkuvat ja harrastukset. Toisinaan hyvinvointiiin voi lukeutua pelkästään asenne, jolla suhtaudutaan joko elämään tai johonkin askarruttavaan asiaan tai aiheeseen. Tuo asenne voidaan viedä selkeän prosessin kautta, tukemaan päämäärätietoisesti tavoitteita ja siten määritellä myös selkeisiin välietappeihin ja kohdentaa selkeisiin tekijöihin, joita herää ihmisen sisältä jostain, esimerkiksi tunnemaisema voi yksi sellainen tekijä. Miksi toimimme näin?  Jotta voimme konkretisoida tavoite prosessin oikeisiin asioihin ja tekijöihin, kehittääksemme toimintaa seuraavalle tasolle. 

Luennointi

Minulla on kokemusta ihmissuhde hyvinvoinnin saralla luennoimisesta. Tarvitseeko työntekijäsi tai kaverisi illanistujaiset hyvinvoinnin merkeissä. Räätälöidään juuri teille sopiva luentokokonaisuus.